3 pyszne marynaty do kaczki
Poniższe trzy marynaty to świetny sposób na urozmaicenie twojej kaczki.
1. Marynata z kaczki cytrynowo-imbirowej
2. Miodowo-Cytrusowa Marynata Kaczka
3. Pikantna tajska marynata z kaczki
Te trzy marynaty są bardzo łatwe do przygotowania i pyszne.
Marynata #1: 1/2 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki miodu, 2 łyżeczki imbiru, 2 ząbki czosnku i 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki
Marynata nr 2: 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 4 łyżki octu balsamicznego i 2 łyżki brązowego cukru i musztardy Dijon
Marynata #3: po 3 łyżki musztardy Dijon i octu z białego wina.
Trzy marynaty to świetny sposób na urozmaicenie przepisów na kaczki. Świetnie nadają się również do gotowania i grillowania kaczki. Kaczka jest doskonałym źródłem chudego białka, a z tymi trzema marynatami doskonale smakuje. Możesz ich używać na grillu lub w piekarniku.
Jak zrobić pyszną marynatę do kaczki
Najlepszym sposobem na zrobienie pysznej marynaty z kaczki jest użycie cytryny, czosnku, imbiru, miodu, sosu sojowego i oliwy z oliwek.
Pyszną marynatę można przygotować, dodając te składniki do blendera i miksując przez około pięć minut. Po połączeniu składników w blenderze przelej do dużej miski. Następnie dodaj kawałki kaczki i wymieszaj z marynatą. Kluczem do upewnienia się, że kaczka będzie smaczna, jest pozostawienie jej w lodówce na co najmniej dwie godziny przed jej ugotowaniem.
Ogórek konserwowy to ogórek konserwowany w solance lub occie. Jest często spożywany jako przekąska lub podawany jako dodatek do burgera.
Ten przepis dotyczy słodkiej, pikantnej i wędzonej marynaty z kaczki. Połączenie składników daje soczystą kaczkę, którą można podawać na ryżu lub warzywach.
Marynowana Pierś Kaczki Z Salsą Ananasową Z Pieczonym Miodem
To przepis na pierś z kaczki marynowaną w salsie ananasowej i zapiekaną z miodem.
Ten przepis to świetny sposób na wykorzystanie pozostałej piersi kaczki z świątecznego posiłku. Danie można podawać z ryżem lub jako danie główne do obiadu.
W większości ten przepis jest dość prosty i nie wymaga wielu składników do przygotowania. Miód w salsie pomaga zmiękczyć mięso, ale także dobrze je konserwuje. Ważne jest, aby nie przegotowywać piersi z kaczki, ponieważ wysychają i łatwo się rozpadną.
Pyszna owocowa mieszanka ananasa, jalapeño, czerwonej papryki i miodu tworzy wyśmienitą salsę. Marynowane piersi z kurczaka są często podawane na ryżu lub makaronie z dodatkiem warzyw.
Marynowane Udka Kacze z Glazurą Sojowo-imbirową
Ten przepis na marynowane udka z kaczki z polewą sojowo-imbirową to pyszne, łatwe do przygotowania danie.
Marynowane Udka Kacze z Glazurą Sojową i Imbirową
– 1/2 szklanki sosu sojowego – 1/2 szklanki octu winnego ryżu – 1/4 szklanki cukru – 2 łyżki mielonego korzenia imbiru – 4 ząbki mielonego czosnku – 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
– 8 nóg kaczych bez skóry
– 3 łyżki oleju roślinnego
– 3 łyżki ciemnego oleju sezamowego
– 1 łyżka białego cukru
Sojowo imbirowa glazura to połączenie sosu sojowego i imbiru używanego do gotowania mięsa lub warzyw. Jest popularnym sosem w kuchni azjatyckiej. Ten przepis zawiera wskazówki, jak przygotować to pyszne danie wraz ze składnikami potrzebnymi do jego przygotowania.